Praktijklessen

Soorten lessen

Je kunt bij aanvang van de opleiding kiezen uit de individuele 1½ uur lessen, en de 2 uur durende gekoppelde lessen. 

Tijdens de 1½ durende praktijkles, ga je individueel met de instructeur de openbare weg op, en word je met een stapsgewijs opgebouwd lesschema m.b.v. een instructiekaart wegwijs gemaakt in het dagelijkse verkeer.

Tijdens de 2 uur durende gekoppelde lessen, word je gekoppeld aan een andere leerling en ga je zodoende met z’n tweeën en natuurlijk de instructeur de weg op. Ook in deze situatie krijg je vanzelfsprekend individueel les en worden de lessen net als bij de reeds hierboven genoemde 1½ uur lesuren m.b.v. een strak lesschema en instructiekaart opgebouwd.

Het grote voordeel van de 2 uur durende lessen is;  dat je weliswaar zelf maar 1 uur achter het stuur plaatsneemt, maar er een 2e uur praktijkleer voor terug krijgt.
Immers, als je achterin zit kunt je vaak een nog beter inzicht krijgen in wat jou kennis en natuurlijk ook fouten betreft.  Hieruit ontstaat het belangrijkste onderdeel in het verkeer, namelijk verkeersinzicht! Bovendien blijkt uit de praktijk, dat jou slagingskans bij het volgen van dergelijke gekoppelde lessen ca. 25% hoger ligt.